foreo.pl Załóż darmowe forum

Przydatne, Pomocne, Co by się przydało

Przydatne, Pomocne, Co by się przydało

Postprzez pomocny Sob Lip 18, 2009 8:09 pm

Witam
Jak już wielu z Państwa zauważyło, otworzył się w Sulikowie NOWY sklep z odzieżą używaną. Jest to swoją drogą zniesmaczenie, ileż można
Co drodzy forumowicze, chcieliby by powstało w Sulikowie, jakieś pomysły, sugestie.
Ja ze Swojej strony mógłbym powiedzieć że w Sulikowie brakuje, takiej Typowej kawiarni, nie baru, lecz kawiarni gdzie jest ciasto, kawa i inne desery.

zapraszam do dyskusji
pomocny

Dołączenie: Sob Lip 18, 2009 8:00 pm

Re: Przydatne, Pomocne, Co by się przydało

Postprzez tubylec Sob Lip 18, 2009 10:51 pm

Oj co prawda to prawda - ja także czekam na miejsce gdzie mógłbym wyjść na deserek lub małe co nieco - jak to mówią misie. A czasami chciałoby się wyjść i spokojnie usiąść, posłuchać muzyki, zjeść lody, pogawiędzić w miłej atmosferze, a nie pośród pijackiego bełkotu...
tubylec

Dołączenie: Pią Kwi 03, 2009 7:19 am

Postprzez aster Nie Lip 19, 2009 11:43 am

Jak najbardziej,jestem za !!!Kawiarnia z prawdziwego zdarzenia mile widziana!!! A lumpeksów,szrotów,barów z piwem to chyba jak na Sulików,nieco za wiele.No ale innych miejsc pracy jakoś tu nie przybywa.Może by tak zastosować jakieś ulgi dla pracodawców.którzy mają coś do zaoferowania, a lokale użytkowe zagospodarować przez gminę,skoro ceny sprzedaży odstraszają potencjalnych nabywców.
aster

Dołączenie: Pią Mar 27, 2009 11:31 pm

Postprzez aster Wto Lip 21, 2009 10:55 am

Skoro już nam dorosłym marzy się kawiarenka z prawdziwego zdarzenia z wykluczeniem pijackiego bełkotu i zapachu piwa, to myslę,że naszym najmłodszym milusińskim przydałby sie plac zabaw, też z prawdziego zdarzenia. A tym,co to nie dowierzają,że coś takiego może być na wsi, polecam wycieczkę do sąsiedniego Kunowa.Tam w centrum rynku,wśród zieleni, zrobiono plac zabaw z najprawdziwszym,czystym piaskiem w piaskownicy,zjeżdżalnią,huśtawkami, drążkiem i czymś tam jeszcze w rodzaju toru przeszkód.Dzieciarnia ma frajdę, wisi najprawdziwszy regulamin informujacy,w jaki sposób z tego korzystać. No widać można i chce się coś dla ogółu,a nie tylko dla rodziny i kompanii ziomków.A swoja drogą, to chyba w Kunowie mniejsza ilość dzieci, jednak także ich dobro wziął wójt gminy Zgorzelec pod uwagę.
aster

Postprzez pomocny PiÄ… Lip 24, 2009 12:52 pm

Plac zabaw, jak najbardziej, lecz nie na rynku, w Kunowie jest mniejszy ruch, więc mogli sobie na to pozwolić, u Nas na rynku, najbezpieczniej byłoby, tak mi się wydaje, koło masarni P. Kasak.
pomocny

Dołączenie: Sob Lip 18, 2009 8:00 pm

Postprzez tubylec PiÄ… Lip 24, 2009 4:30 pm

Miejsca w Sulikowie na taki plac zabaw jest mnóstwo: chociażby koło tzw. klubka górki, duży nieużytek stoi koło Areci czy chociażby na Nowym Mieście na placu byłej tzw. "małej szkoły" - bo to jeszcze własność gminna. Ale o tym pomyśle już chybha pisałem na tym forum w innym poście i w innym wątku.
Pozdrawiam
tubylec

Postprzez ray Sob Lip 25, 2009 6:24 pm

Jesli chodzi o plac zabaw to wydaje mi sie ze tworzenie nowego jest bezsensowne. Juz lepiej na jasnych, czystych zasadach udostepnic calkiem dobry plac zabaw w przedszkolu. Tylko trzebaby bylo rodzine dyrektorki poinformowac ze po godzinie 15tej miejsce placu zabaw przedszkola nie jest ich wlasnoscia i to ze dzierzawia teren na pomieszkiwanie tam nie daje im prawa do zamykania go popoludniu. To ze nie chce im sie ruszyc czterech liter i skonczyc budowe na Szafirowej to ich sprawa. Ale moze wystarczy tego
ray

Dołączenie: Czw Cze 11, 2009 8:34 pm

Postprzez tubylec Sob Lip 25, 2009 11:32 pm

I tu się mylisz ray`u. Plac zabaw jest konieczny a obowiązkiem dyrekcji przedszkola jest dbać o jego mienie w tym także o plac zabaw. Ja dość często korzystałem z tego placu i widziałem także młodzież która przychodziła i wyrabiała różne na nim cuda. Dyrekcja nie jest stróżem i nie może siedzieć i pilnować placu. Więc popieram z całą stanowczością zaprojektowanie i wykonanie dużego, bezpiecznego placu zabaw dla dzieci małych i tych troszkę większych.
tubylec

Postprzez aster Śro Paź 21, 2009 9:07 pm

Przydałoby się już pozbyć plakatów o organizowanych dożynkach wojewódzkich, które oblepiają słup ogłoszeniowy na Placu Wolności,bo to bardzo szpeci jego wygląd. :lol: :lol: :lol: No i oczywiście rzuca cień na pracę odpowiedzialnych za to osób. No chyba że zmienić datę i przydadzą się za rok :?: :?:
aster

Powróć do Tematy różne różniste - zapraszamy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości